Μια ακόμη ολοκληρωμένη προσπάθεια που ξεκίνησε ο ΑΣ Κριτσάς το 2018, με τη χρηματοδοτική υποστήριξη της Ε.Ε και της Ελλάδας, μπαίνει στο τελικό της στάδιο.
Η προσπάθεια έχει ως κεντρικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας του ελαιολάδου Kritsa 0.3, το οποίο συνεχίζει να βραβεύεται και να λαμβάνει σημαντικές διακρίσεις σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς.
Η προσέγγιση του συγκεκριμένου στόχου ξεκίνησε το 2018 με ένα πρόγραμμα παρεμβάσεων που εκτείνεται χρονικά μέχρι το 2021. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται:
- η εφαρμογή του μοντέλου της ολοκληρωμένης διαχείρισης μέχρι το 2021 με σκοπό τη διαρκή προσαρμογή των καλλιεργητικών πρακτικών
- η πιλοτική εφαρμογή άρδευσης ακριβείας παράλληλα με τη βελτίωση των αρδευτικών υποδομών μεγάλου αριθμού αγροτεμαχίων
- η κατάρτιση των παραγωγών στην εφαρμογή καλλιεργητικών πρακτικών για την αειφορική διαχείριση των ελαιώνων τους
- η διάθεση στους παραγωγούς σύγχρονου εξοπλισμού για τη συγκομιδή του ελαιοκάρπου
- ο έλεγχος των συνθηκών μεταφοράς του ελαιοκάρπου από τους περιφερειακούς σταθμούς παραλαβής στο ελαιουργείο της Κριτσάς
Η πλέον σημαντική παρέμβαση είναι η αναδιοργάνωση του τρόπου παραλαβής και έκθλιψης του ελαιοκάρπου. Μετά την απορρόφηση δύο γειτονικών συνεταιρισμών ο ΑΣ Κριτσάς προχώρησε στην αξιοποίηση των εγκαταστάσεων τους, διαμορφώνοντας δύο νέους χώρους παραλαβής ελαιοκάρπου. Το έργο θα ολοκληρωθεί λειτουργικά μέχρι την έναρξη της τρέχουσας ελαιοκομικής περιόδου. Με την ολοκλήρωση του έργου ο ΑΣ Κριτσάς θα μειώσει σημαντικά το χρόνο που μεσολαβεί από τη συγκομιδή μέχρι την άλεση, ένας παράγοντας εξαιρετικά κρίσιμος για τη βελτίωση της ποιότητας του ελαιολάδου Kritsa 0.3.
Με την προσπάθεια αυτή συνεχίζουμε την πορεία μας διατηρώντας σταθερή τη δέσμευσή μας: κάθε σταγόνα από το λάδι που βγαίνει με ψυχρή έκθλιψη από το ελαιοτριβείο μας, να έχει σταθερά την καλύτερη γεύση.