Για πάνω από τέσσερις γενιές ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κριτσάς παράγει ένα μοναδικό πράσινο θησαυρό, ο οποίος αποτελεί και ένα από τα πιο φημισμένα ελαιόλαδα της κρητικής γης λόγω των ποιοτικών, οργανοληπτικών και χημικών του χαρακτηριστικών. Η μοναδικότητα αυτή οφείλεται στην φροντίδα και το μεράκι των ανθρώπων για την καλλιέργεια της ελιάς, αλλά και στον σεβασμό τους απέναντι στο περιβάλλον στο οποίο δρουν.
Το έδαφος ήταν και είναι σημείο κλειδί για την καλή ανάπτυξη των δέντρων. Τροφοδοτεί με θρεπτικά στοιχεία και ταυτόχρονα ενεργεί ως δεξαμενή συγκράτησης νερού. Αυτό το γνωρίζουν καλά στον συνεταιρισμό και για το λόγο αυτό φροντίζουν να εφαρμόζουν κατάλληλες φιλοπεριββαλοντικές πρακτικές που προστατεύουν το έδαφος από την διάβρωση, ενώ παράλληλα βελτιώνουν την δομή και την γονιμότητα του.
Και αυτή την χρονιά η Παγκόσμια Ημέρα Εδάφους που καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ το 2013, και εορτάζεται στις 5 Δεκεμβρίου εφιστά την προσοχή για την διατήρηση αυτού του πολύτιμου πόρου. Με κάθε μέσο χρειάζεται να διασφαλιστεί ότι και οι επόμενες γενιές θα έχουν ασφαλή και θρεπτική τροφή, χωρίς να τίθενται σε κίνδυνο τα οικοσυστήματα. Μάλιστα, σύμφωνα με τον FAO, η τρέχουσα και μελλοντική επισιτιστική ασφάλεια εξαρτάται από την ικανότητα του ανθρώπου να αυξήσει τις αποδόσεις και την ποιότητα των τροφίμων χρησιμοποιώντας τα υπάρχοντα εδάφη, αλλά με λιγότερο νερό.
Με γνώμονα τις προκλήσεις αυτές, ο ΑΣ Κριτσάς θα συνεχίσει την δέσμευση του για παραγωγή ενός ανώτερου ποιοτικά ελαιολάδου, όπως το KRITSA 0.3, αναλαμβάνοντας συνεχώς πρωτοβουλίες για μια πιο βιώσιμη διαχείριση των εδαφικών πόρων, ώστε να απολαμβάνουν και οι επόμενες γενιές τα οφέλη τους.