Στην πρόταση αυτή συνοψίζεται η πρωτοβουλία του ΑΣ Κριτσάς για την κατάρτιση των παραγωγών του.
Σε μια αγορά όπου ο καταναλωτής αναζητά προϊόντα υγιεινά, ασφαλή, οικονομικά και σε ελκυστικές συσκευασίες η μόνη μας επιλογή όπως τονίζει ο πρόεδρος του ΑΣ Κριτσάς, κ. Νίκος Αφορδακός είναι να ενισχύουμε διαρκώς την εμπειρία μας με νέες γνώσεις. Γνώσεις που αφορούν στις πρακτικές, τις μεθόδους και τις τεχνικές που καλλιεργούμε τους ελαιώνες μας, γνώσεις που αφορούν στον τρόπο λειτουργίας των καναλιών διανομής, γνώσεις που αφορούν στις συμπεριφορές του καταναλωτικού κοινού.
Στο πλαίσιο αυτό τα τελευταία πέντε χρόνια υλοποιούμε, μέσω του προγράμματος ΟΕΦ, ένα διαρκές πρόγραμμα κατάρτισης των παραγωγών. Στόχος μας είναι όλοι οι παραγωγοί να κατανοήσουν και να εφαρμόσουν τεχνικές και μεθόδους που οδηγούν σε καλύτερη αναγνώριση των προσβολών, στο σχεδιασμό οικονομικότερων επεμβάσεων και εν τέλει στην αειφορική διαχείριση των ελαιώνων τους.
Η ανταπόκριση των παραγωγών όπως φάνηκε και από την πρόσφατη εκπαίδευση, με αντικείμενο την ολοκληρωμένη φυτοπροστασία, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 4 Οκτωβρίου, είναι ιδιαίτερα θετική. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι όλες οι εκπαιδεύσεις γίνονται στους ελαιώνες και περιλαμβάνουν πρακτικές επίδειξης στοιχείο που κρατά το ενδιαφέρον των παραγωγών σε υψηλό επίπεδο.
Το πρόγραμμα για την περίοδο 2019-2010 θα συνεχιστεί τον επόμενο μήνα εστιάζοντας σε πρακτικές συγκομιδής και μεταφοράς του ελαιοκάρπου με στόχο την αποφυγή της υποβάθμισης της ποιότητας του ελαιολάδου Kritsa 0.3