Στην Κριτσά η απάντηση στο δίλημμα αυτό έχει δοθεί προ πολλού. Με σταθερή τη δέσμευση μας στην παραγωγή ενός εξαιρετικού ελαιολάδου η κατάρτιση είναι απολύτως αναγκαία.
Κατάρτιση η οποία επιτρέπει τη σταδιακή προσαρμογή των παραδοσιακών πρακτικών, μεθόδων και τεχνικών μας στις σύγχρονες καλλιεργητικές απαιτήσεις, κατάρτιση που συμβάλλει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελαιοκαλλιέργειας μας, κατάρτιση που μας εφοδιάζει με γνώσεις για την αειφόρο διαχείριση των ελαιώνων μας.
Στον ΑΣ Κριτσάς, η αξιοποίηση της γνώσης για τη βελτίωση της παραγωγής είναι μια επένδυση η οποία εξασφαλίζει ότι κάθε χρόνο το ελαιόλαδο Kritsa 0.3 συνεχίζει να διατηρεί όλα εκείνα τα στοιχεία που το καθιστούν μοναδικό.
Στο πλαίσιο αυτό πρόσφατα ολοκληρώθηκε ένας ακόμη κύκλος κατάρτισης των ελαιοπαραγωγών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΟΕΦ, ο οποίος κάλυψε πτυχές όπως το κλάδεμα, τη φυτοπροστασία και τη συγκομιδή.
Ο επόμενος κύκλος κατάρτισης έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τους επόμενους μήνες με στόχο όλοι οι παραγωγοί να κατανοήσουν και να εφαρμόσουν τεχνικές και μεθόδους που οδηγούν σε καλύτερη αναγνώριση των προσβολών, στο σχεδιασμό οικονομικότερων επεμβάσεων και στη χρήση πρακτικών συγκομιδής για την αποφυγή της υποβάθμισης της ποιότητας του ελαιολάδου Kritsa 0.3