Ελαιόλαδο Κριτσά 0.3. Κάθε σταγόνα του κρύβει τη μοναδική φροντίδα με την οποία παράγεται εδώ και έναν αιώνα. Ποια όμως είναι η φροντίδα αυτή; Σας αποκαλύπτουμε ορισμένα από τα μυστικά μας
-
Προγραμματίζουμε τη συλλογή των ελιών. Έτσι πετυχαίνουμε ισορροπία γεύσης και απόδοσης
-
Αποφεύγουμε τον τραυματισμό του ελαιόκαρπου κατά τη συγκομιδή και τη μεταφορά του μέχρι την άλεση του
-
Ξεκινάμε την άλεση του ελαιοκάρπου χωρίς καμία καθυστέρηση. Πάντα την ίδια ημέρα που τον μαζεύουμε.
-
Πλένουμε σχολαστικά τον ελαιόκαρπο με καθαρό νερό πριν την άλεση του.
-
Παρακολουθούμε διαρκώς τη θερμοκρασία και το χρόνο μάλαξης. Ποτέ δεν υπερβαίνουμε το 30-28: Λιγότερο από 30 λεπτά μάλαξη και σε θερμοκρασία μικρότερη από 28οC
-
Είμαστε ιδιαίτερα σχολαστικοί με την καθαριότητα όλων των χώρων και του εξοπλισμού του ελαιουργείου
-
Εξασφαλίζουμε ότι ο ελαιόκαρπος και το ελαιόλαδο κατά την παραγωγική διαδικασία έρχονται σε επαφή μόνο με υλικά που έχουν κριθεί κατάλληλα για τρόφιμα
-
Το ελαιόλαδο μας φυλάσσεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές που βρίσκονται σε δροσερό περιβάλλον με την προσθήκη αζώτου ούτως ώστε να μην έρχεται σε επαφή με το οξυγόνο.
- Αγαπάμε αυτό που κάνουμε
Τα μικρά αυτά μυστικά μας έχουν εξασφαλίσει πλήθος βραβεύσεων και διακρίσεων. Εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων. Συνεχίζουμε και αυτή τη χρονιά με το ίδιο πάθος και το ίδιο μεράκι!!